ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ

  Αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος ΠΝ

  ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

  Ο Αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος  ΠΝ είναι ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ). Κατάγεται από την Κάτω Τιθορέα  Φθιώτιδος. Εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1984, από την οποία αποφοίτησε ως Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1988.

  Έχει διέλθει όλα τα απαιτούμενα σταδιοδρομικά σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβανομένης της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου.

  Η επιχειρησιακή του εμπειρία περιλαμβάνει υπηρεσία σε Φρεγάτες (Φ/Γ) του Στόλου ως Αξιωματικός Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ), Αξιωματικός Συνεννόησης (Σν), Διευθυντής Επιχειρήσεων και Ύπαρχος ενώ διετέλεσε Κυβερνήτης στην Κανονιοφόρο (Κ/Φ) ΝΙΚΗ  και στην Φ/Γ ΕΛΛΗ.

  Έχει υπηρετήσει ως Τμηματάρχης και Διευθυντής σε Διευθύνσεις Επικοινωνιών και Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ/Α4 και ΑΣ/Α3), ως Τμηματάρχης και Διευθυντής σε Διευθύνσεις Σταδιοδρομίας (ΓΕΝ/Β3), ως Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου Α/ΓΕΝ, ως Διευθυντής Επιχειρησιακής Αξιολογήσεως του Στόλου (ΑΣ/ΔΕΠΑ), ως Διευθυντής Κλάδου Οπλικών και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, Πολιτικής ΔΜ, Υποδομών και Δημοσίων Έργων (ΔΚΓ/ΓΕΝ) καθώς και ως Διευθυντής Εξοπλισμών (ΓΕΝ/ΔΕΞ). Επίσης υπηρέτησε ως επιτελής στο Στρατιωτικό Επιτελείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα στη διεύθυνση Plans and Policy Directorate of the European Military Staff.

  Έχει διατελέσει Διοικητής 1ης Μοίρας Φρεγατών, Διοικητής Διοικήσεως Φρεγατών και Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

  Τον Ιανουάριο του 2024, τοποθετήθηκε ως Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ.

  Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Science Degree in Electrical Engineering.

  Είναι έγγαμος και έχει δύο γιούς.

  Από ξένες γλώσσες ομιλεί την Αγγλική.

  Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του Μετάλλια και Παράσημα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και Διαμνημονεύσεις συμμετοχής σε Επιχειρήσεις Διατήρησης Ειρήνης ΟΗΕ .