Την Τρίτη 25 Απριλίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (Chair Military Committee – CMC) Admiral Rob Bauer (Royal Netherlands Navy), κατά την οποία συζήτησαν τα θέματα που θα εξεταστούν στην επερχόμενη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, η οποία θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023.

Επιπρόσθετα, συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητάς τους, μεταξύ των οποίων η συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία με ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια, καθώς και η ένταξη της Φινλανδίας και η προοπτική ένταξης της Σουηδίας στην Συμμαχία. Επίσης αναφέρθηκαν στην επικρατούσα κατάσταση αστάθειας στο Σουδάν και στις ενδεχόμενες επιπτώσεις της στην νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες παγίως υποστηρίζουν τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, υπογραμμίζοντας την συνεισφορά της Χώρας στην Συμμαχία για την διαφύλαξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και πέραν αυτής.