Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ (ΠΖ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΚΙΝΟΥ», στο Γουδί Αττικής, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της 13 Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), από τον Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Γάκη στον Υποστράτηγο Προκόπη Μαυραγάνη, στην οποία παραβρέθηκε ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, Επιθεωρητής Αναδιοργάνωσης ΣΞ – Συντονιστής Σύστασης ΔΕΠ – Διοικητής ΔΕΠ (με την ενεργοποίηση αυτής).

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του συνεχάρη τον παραδίδοντα Διοικητή για το έργο που επιτέλεσε ο Σχηματισμός υπό την διοίκησή του, στο πλαίσιο της συντελούμενης αναδιοργάνωσης και τόνισε τον κομβικό χαρακτήρα ανάληψης Διοίκησης από τον παραλαμβάνοντα Διοικητή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο αφού άμεσα θα ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός του.

Σκοπός της αναδιοργάνωσης των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και της σύστασης της ΔΕΠ είναι να τυποποιήσει σε διακλαδικό επίπεδο την εκπαίδευση μεγιστοποιώντας τα αποτελέσματα της, να επιτύχει σημαντική οικονομία κλίμακας στην προμήθεια υλικών αποτελώντας έναν ισχυρό Διοικητικό Σχηματισμό ιδιαίτερης «βαρύτητας», που θα εφαρμόζει σύγχρονο μοντέλο Διοίκησης & Ελέγχου, με τις Μονάδες της να αποτελούν πρότυπο για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αποτέλεσμα της αναδιοργάνωσης θα είναι η παροχή διευρυμένων επιλογών στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, για τη διασφάλιση των Εθνικών συμφερόντων και την επίτευξη στρατηγικών στόχων.

Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής τηρήθηκαν όλα τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.