Την Τρίτη 09 Φεβρουαρίου 2021, διεξήχθη διαδικτυακή τελετή επίδοσης Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών με θέμα «Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια» σε 75 Αξιωματικούς της 6ης σειράς του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) σε συνεργασία με την Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ). Κατά την τελετή, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Στο πλαίσιο της τελετής υπογράφηκε επίσης Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του ΠΑΜΑΚ και της ΑΔΙΣΠΟ, από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Στυλιανό Δ. Κατρανίδη και τον Διοικητή της ΑΔΙΣΠΟ Υποναύαρχο Δημήτριο Καβουλάκο ΠΝ. Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας περιλαμβάνει σειρά κοινών δράσεων που αφορούν σε τομείς εκπαιδευτικού, ερευνητικού και διοικητικού ενδιαφέροντος, με αμοιβαίο όφελος και για τους δύο φορείς.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αφού εξήρε την προσπάθεια που κατέβαλαν οι αποφοιτήσαντες Αξιωματικοί, έκανε ιδιαίτερη μνεία τόσο στην επαγγελματική τους κατάρτιση που οφείλει και πρέπει να είναι πολυσχιδής και πολυεπίπεδη, όσο και στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση η οποία αποτελεί διαχρονικό ζητούμενο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Επίσης και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αποτελεί σταθερό αρωγό στην αποστολή των ΕΔ, συνιστώντας ανεξάντλητη πηγή γνώσης και προαγωγής της εκπαίδευσης.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, μέσω του οποίου διευρύνονται οι εκπαιδευτικές δράσεις μεταξύ άλλων στους τομείς της Διαχείρισης Κρίσεων, της Στρατηγικής Επικοινωνίας, του Project Management, καθώς και σε εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) της ΕΕ.

Ολοκληρώνοντας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τη διαρκή επιμόρφωση που προσφέρουν στα στελέχη των ΕΔ και εξέφρασε τη βεβαιότητά ότι οι νέες δράσεις που προβλέπονται στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας θα μεγιστοποιήσουν το εκπαιδευτικό όφελος τόσο για την ΑΔΙΣΠΟ όσο και για το ΠΑΜΑΚ.