Από την Κυριακή 30 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 και στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση η οποία περιελάμβανε εκτέλεση αλμάτων Ελευθέρας Πτώσεως, Στατικού Ιμάντα και Ρίψεως Εφοδίων, καθώς και την εκτέλεση σεναρίων Slow Movement (SLOMO) Attack/Protect με Μαχητικά Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Παρόμοια συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε και στην «STOLEN CERBERUS 22» (πατήστε εδώ).

Σε αυτήν συμμετείχαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και της Σχολής Αλεξιπτωτιστών του ΓΕΣ, Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 και Μεταγωγικό Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Από Αμερικανικής πλευράς συμμετείχε η USAFE με 2 Αεροσκάφη C-130J.

H εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ και στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA) και συμβάλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Τέλος, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 και στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης και του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, πραγματοποιήθηκε τιμητική διέλευση Σχηματισμού 3 Αεροσκαφών C-130 (1 Ελληνικό, 2 Αμερικανικά) πάνω από τις Αεροπορικές Βάσεις της Ανδραβίδας (117 ΠΜ), του Αράξου (116 ΠΜ) και της Καλαμάτας (120 ΠΕΑ).