Την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 και στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε με την κ. Shahar Rachela Horev Principal Deputy Director της SIBAT, η οποία συνοδευόταν από την κ. Amira Ilany Director Europe & North America Division της SIBAT και τον Ακόλουθο Άμυνας του Ισραήλ Colonel IDF Yosef Pinto.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης και σε συνέχεια της χθεσινής (πατήστε εδώ), συζητήθηκε η εξέλιξη των εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχουν ανατεθεί σε Ισραηλινές εταιρείες, καθώς και η προοπτική άμεσης εμβάθυνσης της συνεργασίας σε επιπλέον τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε επίσης την ευκαιρία να αναφερθεί στις άριστες σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί στον στρατιωτικό τομέα τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο Χωρών, τόσο με κοινές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις των ΕΔ όσο και με ανταλλαγή επισκέψεων (πατήστε εδώ), καθιστώντας τις δύο χώρες πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Αρχηγός, ΓΕΕΘΑ συνοδευόμενος από τον Ακόλουθο Άμυνας του Ισραήλ στην Αθήνα περιηγήθηκε στα περίπτερα εταιρειών του Ισραήλ που συμμετέχουν στην DEFEA 2021, όπου είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί για τις δυνατότητες των εκθεμάτων τους.