Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με την Α.Ε. τον Πρέσβη των ΗΑΕ στην Ελλάδα κ. Sulaiman Humad Salem ALMazroui, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ακόλουθο Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην Ελλάδα Ταξίαρχο Jassim Abdulla Adbul Latif Jassim Shurafa.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποδεχόμενος τον Πρέσβη των ΗΑΕ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια της Α.Μ. του Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan και τον συνεχάρη για την εκλογή της Α.Μ. του Sheikh  Mohamed bin Zayed Al Nahyan ως νέου Προέδρου των ΗΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στα ΗΑΕ (πατήστε εδώ), συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι 2 Χώρες και στον ρόλο που διαδραματίζουν ως πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όπως και στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο διεθνές περιβάλλον λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ειδικότερα και στο πλαίσιο της περαιτέρω εμβάθυνσης της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος και ΗΑΕ, έγινε αναφορά στην παροχή διευκολύνσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος στις αντίστοιχες των ΗΑΕ για την κατασκευή υποδομών φιλοξενίας προσωπικού στο Στρατόπεδο «Επιλάρχου ΜΕΛΛΙΔΗ» στον Αυλώνα (πατήστε εδώ), στην εξέταση της δυνατότητας επιπλέον αμοιβαίας ανάπτυξης προσωπικού και μέσων στο έδαφος των 2 Χωρών για εκτέλεση διακλαδικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του πρόσφατα υπογραφέντος Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (πατήστε εδώ), καθώς και στην επικείμενη επίσκεψη του Μajor General Saeed AL Shehhi COM UAE Land Forces στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.