ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Σαν Σήμερα

  21-4-1905

  Τα αντάρτικα σώματα του Ανθυπολοχαγού Γεωργίου Κατεχάκη (Ρουβά) και του Υπολοχαγού Πέτρου Μάνου (Βέργος), που βρισκόταν στο ύψωμα Μουρίκι του Όρους Σινιάτσικο της Κοζάνης, αποκρούουν σφοδρή επίθεση τουρκικών δυνάμεων. Μετά από επιτυχημένη ενέργεια ο Κατεχάκης και ο Μάνος περικύκλωσαν τις τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες από τα νώτα δέχονταν επιθέσεις από τα τμήματα του Παύλου Γύπαρη και του Ανθυπολοχαγού Σπυρ. Ζαχαρόπουλου (Νύστα) με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή με βαριές απώλειες.

  21-4-1941

  Ο Αντιστράτηγος Αλέξανδρος Παπάγος, παρά την κρίσιμη κατάσταση των ελληνικών δυνάμεων, που δημιουργήθηκε στο Αλβανικό Μέτωπο από τη γερμανική εισβολή στη Μακεδονία, συνιστά, με διαταγή του προς το στρατό της Ηπείρου, τη συνέχιση του αγώνα, μέχρι το έσχατο όριο των δυνατοτήτων του.

  21-4-1941

  Βυθίζεται στον Κορινθιακό κόλπο, από γερμανικά βομβαρδιστικά, το πλωτό Νοσοκομείο «Ελληνίς», με Κυβερνήτη τον έφεδρο από μονιμότητα Πλοίαρχο Χ. Ρεβίδη, γεμάτο τραυματίες και επίσης το «Έσπερος» έξω από το Μεσολόγγι.

  21-4-1941

  Αρχίζει η είσοδος βουλγάρικων στρατευμάτων στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, μετά από έγκριση του Γερμανικού Στρατού.

  21-4-1967

  Επίορκοι αξιωματικοί του Στρατού καταργούν το Δημοκρατικό πολίτευμα της Χώρας, επιβάλλοντας δικτατορικό καθεστώς.