Το Σάββατο 04 Ιουλίου 2020, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, παρέστησαν στην τελετή παράδοσης – παραλαβής των Διοικητικών Συμβουλίων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.), που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Ο Αρχηγός στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα χαρακτηριστικά που διέπουν την προσωπικότητα του Έλληνα Αξιωματικού και δεν χάνονται με μια απλή διοικητική πράξη αποστρατείας, καθιστώντας τους απόστρατους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων υγιή πρότυπα ήθους και αξιοπρέπειας.

Κατά την διάρκεια της τελετής, ο απερχόμενος Πρόεδρος Αντιστράτηγος ε.α. κ. Βασίλειος Ροζής ευχαρίστησε τα μέλη του 9ου Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Α.Σ. για την προσφορά τους στο έργο της Ένωσης, ενώ ο αναλαμβάνων Πρόεδρος Αντιστράτηγος ε.α. κ. Σταύρος Κουτρής παρουσίασε τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ευχόμενος καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους.