Την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη στην τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Athens Metropolitan Expo στα Σπάτα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την άφιξή του στον εκθεσιακό χώρο, επισκέφθηκε τα περίπτερα:

  • Του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο προβάλλει το έργο, τις δραστηριότητες και τις δράσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τον ενεργητικό ρόλο που διαδραματίζουν σε Διεθνείς Οργανισμούς, κυρίως στο ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον ΟΗΕ.
  • Του Πεδίου Βολής Κρήτης (NATO MISSILE FIRING INSTALLATION – NAMFI), του οποίου η προβολή σε διεθνείς εκθέσεις αμυντικού υλικού συνιστά πάγια πρακτική.
  • Του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που συμμετέχει για πρώτη φορά σε διεθνή έκθεση με εθνικό περίπτερο και στο οποίο είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη.

Επιπρόσθετα και πριν την έναρξη της τελετής εγκαινίων, πραγματοποίησε ολιγόλεπτες συνομιλίες με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Geoffrey Pyatt, τους ομολόγους του Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας General Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili, της Τσεχικής Δημοκρατίας General Aleš Opata, της Δημοκρατίας της Ρουάντα Major General Jean Bosco Kazura και τον Major General Joe Jarrard Deputy Commanding General (DCG) for Army National Guard της USAREUR-AF.

Με το πέρας της τελετής και στο πλαίσιο περιήγησης των επίσημων προσκεκλημένων στην Έκθεση, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα περίπτερα Εγχώριων και Διεθνών Εταιριών Αμυντικού Υλικού όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες των εκθεμάτων τους.