Ολοκληρώθηκε η διμερής άσκηση (Live Exercise) Ελλάδας και Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας με την επωνυμία «FALCON EYE – 2» , που διεξήχθη από 24 Μαΐου έως και 02 Ιουνίου 2021, στην Αεροπορική Βάση King Faisal στο Tabuk του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν στην Αεροπορική Βάση King Faisal 4 μαχητικά αεροσκάφη F-16 C/D Block 50 και το αντίστοιχο προσωπικό υποστήριξης της 341 Μοίρας της 111 Πτέρυγας Μάχης (111ΠΜ).

Η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV Day) (πατήστε εδώ) πραγματοποιήθηκε  στις 26 Μαΐου 2021, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (Α/ΓΕΕΔ) του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, General Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili.

Κατά την διάρκεια της άσκησης, εκτελέστηκαν πλήθος σύνθετων αεροπορικών αντικειμένων, με έμφαση σε αποστολές Dissimilar Air Combat Training (DACT), Large Force Employment (LFE) καθώς και αποστολές Offensive / Defensive Counter Air (OCA/DCA).

Η «FALCON EYE – 2» αφενός συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων αυξάνοντας την διαλειτουργικότητα αυτών, αφετέρου αποδεικνύει έμπρακτα την άριστη σχέση των δύο χωρών με την συνεχή αναβάθμιση της συνεργασίας τους σε στρατιωτικό επίπεδο και εντάσσεται στο πλαίσιο της επαύξησης της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες και σύμμαχες χώρες, που εκτελούνται συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα με βάση το συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ.