Το Σάββατο 01 Ιουνίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Κυπριακή Δημοκρατία, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Αρχηγού ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα.

   Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), όπου μετά την επίσημη υποδοχή του από τον Αρχηγό ΓΕΕΦ, έγινε δεκτός από τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Βασίλη Πάλμα, με τον οποίο συζήτησαν τις τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις καθώς και τις προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και η Κύπρος στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή.

  Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΦ κατά την οποία οι 2 Αρχηγοί συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην υφιστάμενη γεωπολιτική κατάσταση, καθώς και στη διαρκώς αναπτυσσόμενη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου και στους τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσής της.

  Στη συνέχεια μετέβη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου κατέθεσε στεφάνι αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες των αγώνων του Ελληνισμού στην Κύπρο.

  Ακολούθως, επισκέφθηκε το Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΟΥ» της ΕΛΔΥΚ, και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες, το έργο της και παρείχε κατευθύνσεις. Απευθυνόμενος στη Διοίκηση και στο προσωπικό της ΕΛΔΥΚ, τους συνεχάρη για την άρτια εκτέλεση της αποστολής τους και για το υψηλό ηθικό τους, προτρέποντας να συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους με τον ίδιο ζήλο, τηρώντας διαρκή ετοιμότητα και εγρήγορση.

  Το Σάββατο 01 Ιουνίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κύπρου και να ενημερωθεί για την αποστολή και το έργο του.