Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 και στο πλαίσιο εορτασμού των Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΓΟΥ» στον προαύλιο χώρο του, την οποία διοργάνωσε το Ειδικό Σύνταγμα του ΓΕΕΘΑ σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Την Φωταγώγηση πραγματοποίησαν από κοινού ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης:

  • Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.
  • Ανώτατοι Αξιωματικοί και των τριών Κλάδων.
  • Η Αντιδήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Ελένη Ζέππου – Χαρλαύτη, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Δημητρίου Γαλάνη και ο Αντιστράτηγος ε.α Παναγιώτης Φαραντάτος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλειου Ζορμπά.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχήθηκε στο Στρατιωτικό και Πολιτικό Προσωπικό καθώς και στις οικογένειές τους ενόψει των εορτών. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκόμενων για την παρουσία τους στην εκδήλωση, χαρακτηρίζοντας το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Στρατοπέδου πομπό και σύμβολο χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας.

Αναφέρθηκε επίσης στις βελτιώσεις που έχουν επιλεχθεί σε ότι αφορά στην ενίσχυση του προσωπικού, των οπλικών συστημάτων και των υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και στην προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Τέλος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία, αγάπη και ελπίδα για τις εορτές των Χριστουγέννων, και το 2023 να είναι μια χρονιά γεμάτη με καλά νέα για την Πατρίδα μας, τις Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους.

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα συμμετείχε το Στρατιωτικό και Πολιτικό Προσωπικό του Στρατοπέδου συνοδευόμενο από μέλη των οικογενειών του, έλαβε χώρα πλήθος δραστηριοτήτων για την ψυχαγωγία των παιδιών και πλαισιώθηκε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Διακλαδική Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων.