Από την Δευτέρα 20 έως την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, το College of Defense Management των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδίας, με επικεφαλής τον Διοικητή της Σχολής Υποναύαρχο Sanjay Datt, VSM, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από 31 Αξιωματικούς από την Ινδία, 1 από το Μπαγκλαντές και 1 από την Σαουδική Αραβία, και κατά την παραμονή της στην Χώρα μας επισκέφθηκε τις ακόλουθες Μονάδες και Υπηρεσίες, όπου ενημερώθηκε για την λειτουργία και την αποστολή τους:

  • Την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, την Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).
  • Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.) και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ).
  • Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, την έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), την έδρα του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ) και τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
  • Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας όπου παρακολούθησαν εργασίες του Ετήσιου Συνεδρίου Ελληνικής Υψηλής Στρατηγικής που οργανώνεται από την Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης και το Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επιπλέον, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 ο Διοικητής του College of Defense Management συναντήθηκε με τον Επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Κυριάκου στο γραφείο του, όπου συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Η εν λόγω επίσκεψη είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται από Στρατιωτικές Σχολές της Ινδίας σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την πρώτη να έχει λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2022 από το National Defence College (πατήστε εδώ), και εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν σκοπό την ενίσχυση της Στρατιωτικής Συνεργασίας μας με φίλες Χώρες.