Την Τρίτη 25 Μαΐου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, συναντήθηκε με τον ομόλογο του Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (Α/ΓΕΕΔ) της εν λόγω χώρας, General Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ κ. Αλέξη Κωνσταντόπουλο.

Κατά την συνάντηση τους οι δύο Αρχηγοί συζητήσαν τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, την περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας σε στρατιωτικό επίπεδο, τη δυνατότητα αξιοποίησης και ανταλλαγής εκπαιδευτικών διευκολύνσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, καθώς και τη διεξαγωγή πολυεθνικών ασκήσεων με έτερες χώρες της περιοχής.

Επίσης αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τα συμπεράσματα από την έως τώρα διεξαγωγή κοινών δραστηριοτήτων, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην διμερή άσκηση «FALCON EYE», η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY) της οποίας θα λάβει χώρα την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021.

Τέλος ο αρχηγός ΓΕΕΔ της Σαουδικής Αραβίας απένειμε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ το μετάλλιο του Βασιλέα Abdulaziz του 1ου.

Ακολούθως, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Major General Khalaf Al Enazi στο Αεροπορικό Κέντρο Επιχειρήσεων (Air Operation Center – AOC), με τον Major General Mohammed Al-Maghaidy στον Ισλαμικό Στρατιωτικό Αντιτρομοκρατικό Συνασπισμό (Islamic Military Counter Terrorism Coalition), καθώς και με τον Dr Abdullah Al Robeiah Πρόεδρο του Κέντρου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Ανακούφισης King Salman (King Salman Humanitarian Aid & Relief Center), με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, εστιάζοντας στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και στις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και πέραν αυτής, η διατήρηση της οποίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και των δύο χωρών.

Η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο την άριστη σχέση των δύο χωρών και ανταποδίδει σε σύντομο χρόνο την επίσκεψη του ομολόγου του στην Ελλάδα προ δύο μηνών. (πατήστε εδώ)