Την Κυριακή 01 Αυγούστου 2021, αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε) πραγματοποίησε επισκέψεις σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στα Χανιά Κρήτης, στο πλαίσιο της 13ης Γενικής Συνέλευσής της που πραγματοποιείται στην Αθήνα υπό την Προεδρία του Πολιτειακού Γερουσιαστή του Rhode Island των ΗΠΑ κ. Λεωνίδα Ραπτάκη.

Τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε επισκέφθηκαν το Πεδίο Βολής Κρήτης [(ΠΒΚ) – NATO MISSILE FIRING INSTALLATION (NAMFI)], το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής [(ΚΕΝΑΠ) – NATO MARITIME INTERDICTION OPERATIONAL TRAINING CENTRE (NMIOTC)], την 115 Πτέρυγα Μάχης (115 ΠΜ) στην Αεροπορική Βάση Σούδας καθώς και στο Κέντρο Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας [(ΚΕΑΡ ΕΝΑΑΑΜ) – INTEGRATED AIR & MISSILE DEFENCE CENTRE OF EXCELLENCE].

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, ενημερώθηκαν για την αποστολή, τις δραστηριότητες και τις εκπαιδευτικές δυνατότητες των ανωτέρω Μονάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και δομών του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, όπως και για την γενικότερη προσφορά τους στη Συμμαχία.