Από 4 έως 7 Οκτωβρίου 2021 και στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος δραστηριοτήτων των διαπιστευμένων Ακολούθων Άμυνας (ΑΚΑΜ) – Στρατιωτικών, Ναυτικών και Αεροπορικών Ακολούθων (ΣΝΑΑ) στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές επισκέψεις σε Σχηματισμούς, Μονάδες και εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και δομών του ΝΑΤΟ στην Κρήτη.

Οι ΑΚΑΜ – ΣΝΑΑ επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής [ΚΕΝΑΠ – NATO MARITIME INTERDICTION OPERATIONAL TRAINING CENTRE (NMIOTC)], τον Ναύσταθμο Κρήτης, την 115 Πτέρυγα Μάχης (115 ΠΜ), το Πεδίο Βολής Κρήτης [ΠΒΚ – NATO MISSILE FIRING INSTALLATION (NAMFI)] και το Κέντρο Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας [ΚΕΑΡ ΕΝΑΑΑΜ – INTEGRATED AIR & MISSILE DEFENCE CENTRE OF EXCELLENCE] στην Αεροπορική Βάση Σούδας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους ενημερώθηκαν για την αποστολή, τις δραστηριότητες και τις εκπαιδευτικές δυνατότητες των ανωτέρω Μονάδων, όπως και για την γενικότερη προσφορά τους σε εθνικό, πολυεθνικό και διασυμμαχικό πλαίσιο.

Στην δραστηριότητα συμμετείχαν 20 ΑΚΑΜ – ΣΝΑΑ από 17 χώρες (Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ζάμπια, ΗΑΕ, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Καναδά, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Σ. Αραβία, Σερβία).

Καθ’ όλη τη διάρκεια των επισκέψεων, τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.