Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, η ΚΕ΄ Εκπαιδευτική Σειρά (ΕΣ) Υποψηφίων Ακολούθων Διπλωματικής Ακαδημίας του ΥΠΕΞ, με επικεφαλής τον Διευθυντή αυτής, Πληρεξούσιο Υπουργό Β’ κ. Νικόλαο Πιπερίγκο, και 10 σπουδαστές, πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ.

Στους υποψήφιους της εκπαιδευτικής σειράς σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας.

Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων ΥΠΕΘΑ, Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, επί θεμάτων εθνικής αμυντικής πολιτικής. Επιπρόσθετα ενημερώθηκαν από επιτελείς ΓΕΕΘΑ, επί θεμάτων που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), ενώ επισκέφθηκαν και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Η ως άνω δραστηριότητα εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της τρέχουσας ΕΣ της Διπλωματικής Ακαδημίας, με την πραγματοποίηση από 20 έως και 24 Ιανουαρίου 2020 ενημερωτικών επισκέψεων σε Υπηρεσίας και Μονάδες και των τριών κλάδων ΕΔ, στην Αττική, Λάρισα και Κρήτη.