Την Πέμπτη 08 Οκτωβρίου 2020, ο Διοικητής του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καρατσίν υποδέχθηκε τον Διοικητή της 10ης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Διοίκησης των Αμερικανικών Δυνάμεων των Στρατιωτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (10th AAMDC) στην Ευρώπη, Ταξίαρχο Gregory Brady.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την αποστολή και τις δυνατότητες του ΠΒΚ, συζητήθηκαν λεπτομέρειες αναφορικά με τη διεξαγωγή βολών το Νοέμβριο 2020, με την συμμετοχή μεταξύ άλλων προσωπικού των ΗΠΑ, καθώς και θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας του Πεδίου Βολής Κρήτης με την 10th AAMDC, στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας των δυο χωρών. Σημειώνεται ότι το ΠΒΚ κατασκευάστηκε με κονδύλια του ΝΑΤΟ στο Ακρωτήριο Χανίων κατά την περίοδο 1964-1968, με βάση την «Πολυμερή Συμφωνία» που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 1964 από την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Δ. Γερμανία, τη Δανία, τη Νορβηγία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ, ενώ σήμερα χρησιμοποιούν το Πεδίο Βολής σε μόνιμη βάση τρεις Χώρες – Χρήστες (Ελλάδα, Γερμανία και Ολλανδία) ως ιδρυτικά μέλη της εν λόγω συμφωνίας.

Στη συνέχεια ο Διοικητής 10th AAMDC μετέβη στο Κέντρο Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας [Integrated Air and Missile Defense Center of Excellence (IAMD COE)], όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του Σμήναρχος (Ι) Ευάγγελος Τζήκας, ο οποίος τον ενημέρωσε για την αποστολή, τη δομή και τις δυνατότητες του νεοσύστατου Κέντρου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε μελλοντική συνεργασία.