Την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021 στο πλαίσιο των εορτασμών της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων έλαβαν χώρα τα εξής:

  • Στο όρος Βέρμιο Ημαθίας, στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά και παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, τιμές απέδωσαν τμήματα του Στρατού Ξηράς.
  • Στην Τήνο στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας και παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, τιμές απέδωσαν τμήματα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στο λιμένα της νήσου ναυλοχούσαν 4 πλοία του Στόλου. Στη συνέχεια έλαβε χώρα ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του Καταδρομικού ΕΛΛΗ από την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και από τον Αρχηγό Στόλου, για την 81η επέτειο από τον τορπιλισμό και καταβυθίσεώς του.

Στις ανωτέρω εκδηλώσεις στο Βέρμιο και στην Τήνο παρέστησαν ως εκπρόσωποι του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, Διοικητής 1ης Στρατιάς/ EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» και ο Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, Αρχηγός Στόλου.