Από Δευτέρα 31 Μαΐου έως Τετάρτη 02 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε από το ΓΕΕΘΑ η τρίτη ενότητα της εκπαίδευσης επί της Τυποποίησης και του Αμυντικού Σχεδιασμού ΝΑΤΟ σε προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Η εκπαίδευση διεξήχθη στα Σκόπια, στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών και επικεντρώθηκε κυρίως σε τομείς που αφορούν στην επίδραση της σχεδίασης, επικαιροποίησης και εφαρμογής των προτύπων του ΝΑΤΟ στην επίτευξη Συμμαχικών Στόχων.

Η εν λόγω εκπαίδευση εντάσσεται στο πλέγμα συναφών δράσεων του ΓΕΕΘΑ που πραγματοποιούνται συνεχώς από το 2019 και έχουν σκοπό τη συνδρομή των Ελληνικών ΕΔ στην υποστήριξη της εν λόγω χώρας, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης κα προσαρμογής των αμυντικών της δυνατοτήτων με τις απαιτήσεις της Συμμαχίας.

Επιπρόσθετα και σε αναγνώριση της παραπάνω συνδρομής, ο επικεφαλής της ομάδας του ΓΕΕΘΑ που παρείχε την εκπαίδευση, Πλοίαρχος Αντώνιος Γαρράς ΠΝ τιμήθηκε με το «Golden Badge for Partnership and Cooperation» της γείτονως χώρας.