Από την Παρασκευή 13 έως την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου σε εορταστικές εκδηλώσεις για την 81η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, που πραγματοποιήθηκαν στην Αυστραλία (πατήστε εδώ).

Ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ παραβρέθηκε σε Εκδηλώσεις Μνήμης, όπως παρακάτω:

  • Το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Σύδνεϊ, στην επίσημη τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Κενοτάφιο Martin Place, παρουσία της Κυβερνήτου της Νέας Νοτίου Ουαλίας κ. Margaret Beazley.
  • Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 στην Καμπέρα, στην επίσημη τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Australian Hellenic Memorial και στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη στο Australian War Memorial.
  • Την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 στην Μελβούρνη, στην επίσημη τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Shrine of Remembrance και στο Australian Hellenic War Memorial.
  • Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στο Ντάργουιν, στην επίσημη τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Κενοτάφιο Darwin War Memorial.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. κ. Μακάριο, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δέρβης κ. κ. Ιεζεκιήλ, με τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Καμπέρα κ. Γεώργιο Παπακώστα, με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Σύδνεϊ  κ. Χρήστο Καρρά, με τον Γενικό Πρόξενο Μελβούρνης κ. Εμμανουήλ Σ. Κακαβελάκη, με τον Επίτιμο Γενικό Πρόξενο Ντάργουιν κ. Ιωάννη Ανοιχτομάτη, με τον Ελληνικής καταγωγής Δήμαρχο Ντάργουιν κ. Κωνσταντίνο Βατσκαλή, καθώς και με εκπροσώπους της Ομογένειας.

Επιπλέον, κατά την παραμονή του στην Καμπέρα είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ομόλογό του Vice Chief of the Defence Force της Αυστραλίας Vice Admiral David Johnston, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.