Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον Διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων και Αεράμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Major General Ibrahim Al Alawi, την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021.

Κατά την συνάντησή τους, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την διεξαγωγή κοινών δραστηριοτήτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 21 (πατήστε εδώ), καθώς και στη διμερή αεροπορική συνεκπαίδευση στη Σούδα (πατήστε εδώ).

Οι εν λόγω δραστηριότητες συνέβαλαν στην προαγωγή της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων, ενισχύοντας παράλληλα τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, κοινός στόχος των οποίων είναι η εδραίωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, αναφέρθηκαν στην κατασκευή νέων υποδομών και εγκαταστάσεων σε χώρο που έχει παραχωρηθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα και έχει διαμορφωθεί για την εξυπηρέτηση του προσωπικού των ΗΑΕ που θα εκπαιδεύεται στην ΕΑΒ. Τις εν λόγω εγκαταστάσεις επισκέφθηκε στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Ελλάδα ο Διοικητής των Αεροπορικών Δυνάμεων και Αεράμυνας των ΗΑΕ, την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021.

Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τον Διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων και Αεράμυνας των ΗΑΕ για την παρουσία του στην Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021, εξάροντας την ιδιαίτερη σχέση που έχουν αναπτύξει οι Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών.