ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  CLIMS - Παραθερισμός Εξωτερικού

  Ιστορικό
  Ο Διεθνής Οργανισμός Στρατιωτικής Συνεργασίας CLIMS (Comité de Liaison International des Organismes Militaires Sociaux) ιδρύθηκε το 1975. Η Ελλάδα εντάχθηκε στον Οργανισμό το 2009, μέλη του οποίου είναι οι χώρες: Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

  Σκοπός
  Ο Διεθνής Οργανισμός Στρατιωτικής Συνεργασίας (C.L.I.M.S.) στοχεύει στη συνεργασία των χωρών-μελών, για την άρτια οργάνωση και διεκπεραίωση παραθεριστικών προϊόντων στο προσωπικό των Ε.Δ. σε προνομιακές τιμές.

  Παραθεριστικά Προϊόντα
  Τα προϊόντα παραθερισμού αφορούν τρείς βασικές κατηγορίες:
  Α)        Ατομικός – Οικογενειακός Παραθερισμός
  Η επιλογή του προορισμού, του καταλύματος και της διάρκειας του παραθερισμού γίνεται από τους δικαιούχους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Μέσω της Υπηρεσίας γίνονται οι απαραίτητες κρατήσεις.
  Β)        Ομαδικός Παραθερισμός            
  Η Υπηρεσία πραγματοποιεί το σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένων ομαδικών προγραμμάτων, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στα οποία συμπεριλαμβάνονται διαμονή, διατροφή, μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εισόδους σε πάρκα, μουσεία, αξιοθέατα κτλ. Δύναται η υλοποίηση ομαδικών προγραμμάτων κατόπιν αιτήματος.
  Γ)        Παιδικά Κατασκηνωτικά Προγράμματα Τέκνων ηλικίας 12 – 17 ετών            
  Ο παραθερισμός των τέκνων των δικαιούχων, σε κατασκηνώσεις των χωρών μελών του Οργανισμού ICC (International Clims Camps), για 15 μέρες κατά τη θερινή περίοδο.

  Δικαίωμα Συμμετοχής
  Όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τα μέλη των οικογενειών τους
  -Εν Ενεργεία Στρατιωτικό και Πολιτικό Προσωπικό
  -Εν Αποστρατεία Στρατιωτικό Προσωπικό και Συνταξιούχοι Πολιτικοί Υπάλληλοι
  Περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή του προσωπικού των ΕΔ στις χώρες CLIMS αναφέρονται στη διαταγή Φ.900/157021/Σ.3658/25-10-12/ΓΕΕΘΑ/Β1/CLIMS.

  Στοιχεία Επικοινωνίας

  E-mail: hndgs.clims@gmail.com
  Γραφείο: 210 - 657 5267
  Γραφείο: 210 - 657 5272
  Γραφείο: 210 - 657 4036
  Γραφείο: 210 - 657 1238