Την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 η «American Hellenic Educational Progressive Association – AHEPA» απένειμε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο το «Στρατιωτικό Μετάλλιο Τιμής της ΑHEPA 2021», παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου και Πρώην Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστασίου Λιάσκου, του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Geoffrey R. Pyatt καθώς και του Ύπατου Προέδρου της AHEPA κ. George G. Horiates.

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας, οι Διευθυντές Κλάδων και Διευθύνσεων του ΓΕΕΘΑ, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της AHEPA.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που συνιστούν τον κοινό παρονομαστή των ισχυρών δεσμών Ελλάδος και ΗΠΑ. Επιπρόσθετα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες με τις δυνατότητες, τις ικανότητες και τα στρατιωτικά μέσα που διαθέτουν συνεισφέρουν στις προσπάθειες που έχουν ως σκοπό να καταστήσουν την ευρύτερη περιοχή ειρηνική, σταθερή και ευημερεύουσα, διατηρώντας παράλληλα συνεχή επαγρύπνηση στο πλαίσιο της αποστολής τους.

Τόνισε επίσης ότι η αντιμετώπιση της επιθετικότητας, των προκλητικών ενεργειών και των παραβάσεων του Διεθνούς Δικαίου είναι συνυφασμένη με την ιστορία της χώρας μας και της παρακαταθήκης του ενδόξου 1821, επισημαίνοντας ότι οι επέτειοι των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης και των 99 ετών από την ίδρυση της AHEPA συνιστούν συνδετικό κρίκο της στρατηγικής σχέσης Ελλάδος και ΗΠΑ, σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας των δύο Χωρών.

Πέραν των ανωτέρω, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την βαθιά του εκτίμηση για την απονομή του «Στρατιωτικού Μεταλλίου Τιμής της ΑHEPA 2021», επισημαίνοντας ότι αυτή η διαμνημόνευση συνιστά τιμή και προνόμιο, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της AHEPA για τη δωρεά δύο θερμικών καμερών στο Δ’ Σώμα Στρατού, καθώς και για όλα όσα έχουν πράξει και συνεχίζουν να πράττουν για τον Ελληνισμό παγκοσμίως.