Ανακοινώνεται ότι, από 23 έως 24 Νοεμβρίου 2007, θα πραγματοποιηθεί το 2ο Νοσηλευτικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων, στο Ξενοδοχείο «Grecotel Athens Imperial» στην Αθήνα. Το συνέδριο καθιερώθηκε το 2005 και πραγματοποιείται ανά διετία στην Αθήνα, έδρα της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η συνεχιζόμενη επιστημονική ενημέρωση των Αξιωματικών αλλά και των πολιτών Νοσηλευτών για τα σύγχρονα δεδομένα και τα δρώμενα στον χώρο της Νοσηλευτικής επιστήμης στο πλαίσιο των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, δίνεται η ευκαιρία να ενδυναμωθεί η αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των Ελλήνων Αξιωματικών Νοσηλευτών με τους υπόλοιπους Υγειονομικούς Αξιωματικούς καθώς και με τους συναδέλφους των υπολοίπων χωρών.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει Στρογγυλές Τράπεζες, Διαλέξεις, Ελεύθερες Ανακοινώσεις και Κλινικά Φροντιστήρια. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν άπτονται της Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης, των Μεταμοσχεύσεων, της Διασφάλισης Ποιότητας στον Χώρο της Υγείας, της Μέριμνας των Ενόπλων Δυνάμεων στον Χώρο της Υγείας, της Τρομοκρατίας σε Διεθνές Επίπεδο, της Ρομποτικής Χειρουργικής, της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, των Ειρηνευτικών Αποστολών, της Κλινικής Νοσηλευτικής, της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Υγείας, της Ψυχικής Υγείας και της Εντατικής Φροντίδας.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την 23η Νοεμβρίου 2007, στις 20:00, στο Ξενοδοχείο «King George Palace», με κεντρικό ομιλητή τον κ. Αναστάσιο Μάνθο, Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο Συνέδριο έχουν κληθεί και θα συμμετέχουν με εισηγήσεις Νοσηλευτές, Ιατροί, Ψυχολόγοι και άλλοι επιστήμονες, από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αγγλία. Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ προσκαλούνται όπως παραστούν στο συνέδριο. Πληροφορίες για το συνέδριο: κ. Τατιάνα Ζόμπολα, τηλ. 210-9854313 & 210-9851534.

Ανχης (ΤΘ) Λαλούσης  Χαράλαμπος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΕΘΑ

Αναλυτικό Πρόγραμμα 2ου Νοσηλευτικού Συνεδρίου Ενόπλων Δυνάμεων