Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, πρωινές ώρες, και μετά την απώλεια ελικοπτέρου του ΠΝ με τριμελές πλήρωμα στην περιοχή της ν. Κίναρος, αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΓΕΕΘΑ, από πλωτά και ιπτάμενα μέσα του ΠΝ, της ΠΑ και του ΠΣ. Επίσης στο πλαίσιο των σχετικών ερευνών μετέβη στη ν. Κίναρο προσωπικό της ΔΥΚ του ΠΝ, της 31 ΜΕΕΔ της ΠΑ και της ΕΜΑΚ του ΠΣ.

Από την μέχρι τούδε διεξαχθείσα έρευνα εντοπίστηκαν δύο σοροί μελών του πληρώματος, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά ΠΝ και του Ανθυπασπιστή (ΗΝ/ΡΕ) Ελευθέριου Ευαγγέλου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του Κυβερνήτου του ελικοπτέρου, Υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση ΠΝ, συνεχίζονται ενώ, παράλληλα, είναι σε εξέλιξη διαδικασία περισυλλογής/μεταφοράς των δύο σορών. Το εξαιρετικά δύσβατο της περιοχής και ιδιαίτερα του σημείου πτώσης του ελικοπτέρου δυσχεραίνουν τις σε εξέλιξη διαδικασίες.

Επίσης, συγκροτήθηκε επιτροπή διερεύνησης με σκοπό την εξακρίβωση των ακριβών αιτίων του ατυχήματος, η οποία έχει ήδη αναλάβει έργο από πρωινές ώρες στην περιοχή.

Στον χώρο του συμβάντος, μεσημβρινές ώρες της 11ης Φεβρουαρίου 2016, μετέβη ο ΑΝΥΕΘΑ, κ. Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ.