Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Σερβία, συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ΕΔ της Σερβίας, Στρατηγό Ljubiša Diković με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας και υπεύθυνο εξοπλισμών, κ. Zoran Djordjevic, όπου συζητήθηκε η εμβάθυνση και διεύρυνση της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας, ιδίως στον τομέα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και της αμυντικής βιομηχανίας. Επιπρόσθετα συζητήθηκε το προσφυγικό ζήτημα, το οποίο επηρεάζει άμεσα τις βαλκανικές χώρες καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις επί αυτού.

Ακολούθως, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απηύθυνε ομιλία σε υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Άμυνας και των ΕΔ της Σερβίας, με αντικείμενο «The Current Security Challenges in the Region with a Focus on Refugee and Migrant Crisis».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Σερβίας, κ.κ. Ειρηναίο και απένειμε αναμνηστικά διακριτικά σε στελέχη των Σερβικών ΕΔ, οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει από Στρατιωτικές Σχολές ΕΔ της Ελλάδος.

Για την σχετική ανακοίνωση τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βελιγράδι πατήστε εδώ.