Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών ΕΔ, η τελετή αποφοίτησης 39 Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και 2 Μονίμων Πολιτικών Υπαλλήλων, του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Εφαρμοσμένη Στρατηγική και Εθνική Ασφάλεια», το οποίο διοργανώθηκε από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Plymouth.

Επίσης, στην τελετή τιμήθηκαν και 6 Αξιωματικοί του ΠΝ οι οποίοι είναι μεταπτυχιακοί απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Plymouth, υπότροφοι του προγράμματος Hellenic War Risk Scholarships, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Διοικητής του NATO Allied Maritime Command, Βρετανός Vice Admiral Clive C C Johnstone CB CBE, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Contemporary Maritime Security Threats in the Mediterranean and the Role of MARCOM in Addressing Them”.

Στην τελετή, παρέστη ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Kate Smith, ο Γεν. Διευθυντής ΥΠΕΘΑ/ΓΔΠΕΑΔΣ, Πρέσβης ε.τ. κ. Τρύφων Παρασκευόπουλος, εκπρόσωποι των Γενικών Επιτελείων και συγγενείς των αποφοίτων.