Από 18 έως 22 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στην Κρήτη, εξειδικευμένη εκπαιδευτική ενότητα (education module), επί της τυποποίησης ΝΑΤΟ, σε αντικείμενα που αφορούν στην εκπόνηση και επικαιροποίηση δογμάτων και προτύπων.

Το σχολείο διοργανώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, το NATO Standardization Office και το Στρατηγείο Μετασχηματισμού της Συμμαχίας (Allied Command Transformation-ACT) σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, και το παρακολούθησαν 25 επιτελείς από χώρες και φορείς του ΝΑΤΟ. Στην έναρξη του σχολείου παρέστη ο Επιτελάρχης του ACT, Air Marshal Sir Graham Stacey, ο οποίος απευθύνοντας χαιρετισμό υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο των προτύπων ΝΑΤΟ στην επιχειρησιακή και αμυντική σχεδίαση της Συμμαχίας.

H εν λόγω εκπαιδευτική δραστηριότητα, εμπίπτει στις δράσεις του πλαισίου υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού ΝΑΤΟ για την επαύξηση της διαλειτουργικότητας και τυποποίησης. Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα είναι επικεφαλής κράτος (lead nation) στη διαμόρφωση και υλοποίηση σχεδίου δράσεως ενίσχυσης της εκπαίδευσης στην τυποποίηση ΝΑΤΟ.