Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 ολοκληρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες του 27ου Συνεδρίου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

Το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ομιλητών που προέρχονταν από τις ΕΔ και την Ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και η αυξημένη συμμετοχή συνέδρων διαφόρων ειδικοτήτων, συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του.

Ο επιστημονικός αυτός θεσμός αντικατοπτρίζει το πλαίσιο της διακλαδικότητας και διαλειτουργικότητας στις ΕΔ, αλλά και της εξωστρέφειας προς την Ακαδημαϊκή κοινότητα.

Το ενδιαφέρον του συνεδρίου εστιάστηκε κυρίως στην ποικιλία των επιστημονικών θεμάτων εκ μέρους όλων των ειδικοτήτων του Υγειονομικού (Ιατροί, Οδοντίατροι, Φαρμακοποιοί, Κτηνίατροι, Ψυχολόγοι, Νοσηλευτές), αλλά και σε εξειδικευμένα στρατιωτικά θέματα (Τραύμα μάχης, Υπερβαρική Ιατρική, Αεροπορική Ιατρική κ.α.).

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην κοινωνική προσφορά του υγειονομικού των ΕΔ σε συνεργασία με την πολιτεία, στην ψηφιακή διασύνδεση των στρατιωτικών νοσοκομείων, αλλά και σε θέματα ευρύτερου κοινωνικού περιεχομένου.

Το συνέδριο αποτέλεσε μία πολυεπίπεδη συνάντηση, η οποία εισέφερε γνώσεις στις σύγχρονες ιατρικές εξελίξεις και ενθάρρυνε την υποστήριξη της έρευνας στο πλαίσιο των ΕΔ.