Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΓΕΕΘΑ «Επισμηναγός (Ι) Δημήτριος Καμπέρος» σεμινάριο με θέμα «Γεωπολιτικές Εξελίξεις και Σύγχρονες Απειλές Ασφαλείας υπό το Πρίσμα των Ιστορικών Γεγονότων του 20ου Αιώνα», με ομιλητές τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Δρ. Αθανάσιο Ντόκο, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δρ. Κων/να Μπότσιου, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Δρ. Ιωάννη Μπασιά, το μέλος του Τομέα Θαλασσίων Δραστηριοτήτων της ΕΔΕΥ, κ. Νικόλαο Μπάρκα και τον Πρέσβη ε.τ. κ. Παύλο Αποστολίδη.

To εν λόγω σεμινάριο παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, καθώς και αντιπροσωπείες ανωτάτων – ανωτέρων Αξιωματικών των Κλάδων των ΕΔ.

Σημειώνεται ότι το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης του προσωπικού του, διοργανώνει σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων σε αντικείμενα επιστημονικού ενδιαφέροντος. Η θεματολογία συνδέει το αμιγώς κομμάτι της άμυνας με την ακαδημαϊκή σκέψη και άποψη σε θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, ενώ προάγει την αλληλεπίδραση των ΕΔ με την επιστημονική κοινότητα.