Από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το 27ο Ιατρικό Συνέδριο των Ενόπλων Δυνάμεων (ΙΣΕΔ), με τίτλο “Υγειονομικό στις Ένοπλες Δυνάμεις: Μια νότα ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ για το ΜΕΛΛΟΝ και την ΚΟΙΝΩΝΙΑ”.

Το ΙΣΕΔ αποτελεί διακλαδικό επιστημονικό θεσμό του Υγειονομικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με την Ιατρική Πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ο σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση για τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις και η ανταλλαγή απόψεων πάνω σε ζητήματα ιατρικής – στρατιωτικής ιατρικής καθώς και η προβολή/παρουσίαση του επιστημονικού και κοινωνικού έργου που επιτελείται από τα στελέχη του Υγειονομικού των ΕΔ.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου, το οποίο περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις, ελεύθερες ανακοινώσεις και posters, καλύπτει ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα θεμάτων και καινοτομιών από στελέχη όλων των ειδικοτήτων υγειονομικού (Ιατροί, Οδοντίατροι, Φαρμακοποιοί, Κτηνίατροι, Ψυχολόγοι, Νοσηλευτές). Παράλληλα, καλύπτει και θέματα στρατιωτικής Ιατρικής που άπτονται του ενδιαφέροντος και του μη υγειονομικού προσωπικού καθώς και θέματα με ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον.

Πληροφορίες για το συνέδριο περιέχονται στο (http://www.milmed.gr)