Στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας διεξήχθη το 18ο Συνέδριο Βαλκανικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιατρικής (ΒΕΣΙ) από 22 έως και 26 Μαΐου 2013. Στο Συνέδριο συμμετείχαν συνολικά 275 Υγειονομικοί Αξιωματικοί των Κρατών – Μελών της ΒΕΣΙ (Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία). Η ελληνική αποστολή αποτελείτο από τον Υποπτέραρχο (ΥΙ) Χρήστο Γρηγορέα Διευθυντή ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ, ως Αρχηγό της Αποστολής, τον Υπτχο (ΥΙ) Στέφανο Φουρλεμάδη, Διευθυντή ΓΕΑ/ΔΥΓ και τον Ταξχο (ΥΙ) Κωνσταντίνο Παγουρόπουλο, Διοικητή της ΣΣΑΣ, ως επίσημα μέλη της ελληνικής αποστολής, τον Αντιπλοίαρχο (ΥΙ) Χρήστο Μπίσια ΠΝ, του ΝΝΑ, ως Πρόεδρο της Εθνικής Αντιπροσωπείας (ΕΑ) της ΒΕΣΙ και την Αντισμήναρχο (ΥΝ) Αλεξάνδρα Καρβουνιάρη του ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ ως Γενική Γραμματέα της ΕΑ/ΒΕΣΙ. Επιπλέον, από 33 Αξιωματικούς Υγειονομικού και συγκεκριμένα 12 του ΣΞ, 8 του ΠΝ, 7 της ΠΑ, 1 της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και 5 μαθητές της ΣΣΑΣ.

Παρουσιάστηκαν συνολικά 418 επιστημονικές εργασίες (172 προφορικές και 246 αναρτημένες ανακοινώσεις). Η Ελλάδα συμμετείχε με συνολικά 100 εργασίες, εκ των οποίων οι 39 ήταν προφορικές και οι 61 αναρτημένες ανακοινώσεις.

Μία προφορική και μία αναρτημένη ανακοίνωση από κάθε χώρα βραβεύτηκαν ως «καλύτερη εθνική προφορική ανακοίνωση» και «καλύτερη εθνική αναρτημένη ανακοίνωση» αντίστοιχα. Από την ελληνική αποστολή το βραβείο της καλύτερης προφορικής ανακοίνωσης απέσπασε η Σημαιοφόρος (ΥΝ) Μαρία Καλογεροπούλου ΠΝ για την εργασία της με τίτλο «Η δερματομυκητίαση σε μαθητές στρατιωτικών σχολών: επιπολασμός, παράγοντες κινδύνου και μέτρα αντιμετώπισης». Το βραβείο της καλύτερης αναρτημένης ανακοίνωσης απονεμήθηκε στον Υπολοχαγό (ΥΙ) Κωνσταντίνο Γραπατσά, για την εργασία του με τίτλο «Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε μεγάλη στρατιωτική Μονάδα: συχνότερες ασθένειες, θεραπεία τους και αναγκαιότητα νοσηλείας στο ιατρείο της Μονάδας».

Το επιστημονικό επίπεδο των εργασιών χαρακτηρίσθηκε πολύ υψηλό, με τις περισσότερες εργασίες να έχουν αντικείμενο θέματα επικαιρότητας που απασχολούν την Υγειονομική κοινότητα των Ενόπλων Δυνάμεων των Κρατών/Μελών.