Στο Βελιγράδι της Σερβίας από 29 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου 2012 διεξήχθη το 17ο Συνέδριο Βαλκανικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιατρικής (ΒΕΣΙ). Στο Συνέδριο συμμετείχαν συνολικά 273 Υγειονομικοί Αξιωματικοί των Κρατών – Μελών της ΒΕΣΙ. Η ελληνική αποστολή αποτελείτο από τον Υποναύαρχο (ΥΙ) Απόστολο Μαντίδη ΠΝ (Διευθυντής ΓΕΝ/ΔΥΓ, Αρχηγός της Αποστολής), τον Αντιπλοίαρχο (ΥΙ) Χρήστο Μπίσια ΠΝ, του ΝΝΑ [Πρόεδρος της Εθνικής Αντιπροσωπείας (ΕΑ) της ΒΕΣΙ] και την Αντισμήναρχο (ΥΝ) Αλεξάνδρα Καρβουνιάρη του 251 ΓΝΑ (Γενική Γραμματέας της ΕΑ/ΒΕΣΙ), 16 Αξιωματικούς Υγειονομικού (8 του ΣΞ, 4 του ΠΝ και 4 της ΠΑ) και μία Σπουδάστρια IV της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής. Επιπλέον, συμμετείχε  ο Διευθυντής ΕΛΑΣ/ΔΥΓ Υποστράτηγος (ΥΙ) Αντώνιος Κασιμάτης και ένας ακόμη Αξιωματικός (ΥΙ) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρουσιάστηκαν συνολικά 331 επιστημονικές εργασίες (137 προφορικές και 194 αναρτημένες ανακοινώσεις). Η Ελλάδα συμμετείχε με συνολικά 39 εργασίες, εκ των οποίων 24 προφορικές και 15 αναρτημένες ανακοινώσεις.

Μία προφορική και μία αναρτημένη ανακοίνωση από κάθε χώρα βραβεύτηκαν ως «καλύτερη εθνική προφορική ανακοίνωση» και «καλύτερη εθνική αναρτημένη ανακοίνωση» αντίστοιχα. Από την ελληνική αποστολή το βραβείο της καλύτερης προφορικής ανακοίνωσης απέσπασε η Ταγματάρχης (ΥΝ) Μαρία Μαλλιαρού για την εργασία της με τίτλο «Επαγγελματικά ατυχήματα και μυοσκελετικές παθήσεις στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις του Νομού Εβρου». Το βραβείο της καλύτερης αναρτημένης ανακοίνωσης απονεμήθηκε στον Υποπλοίαρχο (ΥΙ) Κυριάκο Καρυπίδη ΠΝ για την εργασία του με τίτλο «Συχνότητα και συμπτωματολογία οστεονέκρωσης γνάθου σε ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα μετά από θεραπεία με διφωσφονικά».

Το επιστημονικό επίπεδο των εργασιών χαρακτηρίσθηκε πολύ υψηλό, με τις περισσότερες εργασίες να έχουν αντικείμενο θέματα επικαιρότητας που απασχολούν την Υγειονομική κοινότητα των Ενόπλων Δυνάμεων των Κρατών/Μελών.